Angel Island

Angel Island is het grootste eiland in de baai van San Francisco. Het ligt ongeveer 1,5 kilometer uit de kust van Fisherman’s Warf. Aan de westkant van het eiland ligt het veel bekendere Alcatraz.
Het eiland is uitermate geschikt wanneer behoefte is aan een ‘stadpauze’, op het eiland kan je verschillende historische tours maken, wandelen, hiken, fietsen en bovenal ook relaxen. Op Angel Island kan het allemaal, daarnaast is het haalbaar om het eiland op een dag te bezichtigen.

Hiken, fietsen en andere activiteiten

De meeste mensen gaan naar Angel Island voor buiten activiteiten. Het is een prachtige plek om te  wandelen, verschillende tours te maken, hiken of fietsen.
Op het eiland zijn meer dan 20 kilometer aan wandelpaden beschikbaar, daarvan is 13 kilometer ook begaanbaar per fiets.

Een van mijn favoriete wandelingen gaat tot de hoogste piek, richting Mount Livermore. Het is 240 meter hoog en kost ongeveer 2,5 uur om daar te komen vanaf het veerboot ‘drop off point’.
Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de baai. Daarnaast kunnen verschillende prachtige foto’s gemaakt worden van San Francisco en de Golden Gate Bridge.

Het eiland is uitermate geschikt om te picknicken. Rondom het eiland zijn verschillende picknick plekken aangelegd, hierin heb je de keuze voor kleine of tegen reservering ook grotere plekken.

Op Angel Island zijn een aantal tour opties. De makkelijkste is een één uur durende tramrit die begint op Ayala Cove en dan rondom het gehele eiland gaat.
Verder wordt een Segway-tour aangeboden die je in twee uur naar verschillende historische plekken brengt. Een unieke ervaring en vooral erg leuk.

Wanneer je na de gedane activiteiten (of tijdens) behoefte hebt aan iets te eten of drinken is dit ook mogelijk. Op Angel Island zijn twee restaurants, één van deze restaurants is echter alleen open tijdens de drukkere periodes in het jaar.

Tip van Bart: meer over het eiland te weten komen maar geen behoefte aan fysieke inspanning, dan zijn er verschillende organisaties die rondvaarten aanbieden die rondom het eiland heen gaan. Dit neemt ongeveer 1 uur in beslag en is een goede manier om veel te zien van het eiland.

De verschillende gebouwen op het eiland

Op het eiland zijn drie (hoofd) gebouwen die openstaan voor bezoekers.

Het Visitors Center Museum op Ayala Cove
Het moment dat u de veerboot uitstapt, komt je terecht bij het bezoekerscentrum. Dit museum is gevestigd in een oude ambtenarenwoning. Hier kan vrij worden rondgelopen en worden twee films over de historie van het eiland afgespeeld.

Het US Immigration Station Museum
Het museum is bereikbaar te voet of met behulp van de shuttle die rondom het eiland gaat. In het US Immigration Museum krijgen bezoekers een beter beeld van hoe het er uitzag toen het nog een immigratiestation was.
Kaartjes voor dit museum zijn verplicht en kunnen gehaald worden bij het Cove Cafe op het eiland.

Camp Reynolds Museum
Dit museum bestaat uit de gebouwen Officer’s Quarters en het Bakehouse, hierin wordt de geschiedenis bewaard van Angel Island tijdens de burgeroorlog, toen dit een actieve militaire basis was. Het museum ligt 1,5 kilometer ten westen van Ayala Cove.

Belangrijk