Vliegtickets

San Francisco International Airport (afgekort als: SFO) is de belangrijkste luchthaven van San Francisco. Het is de 21e drukste luchthaven ter wereld, het vliegveld verwerkt dan ook z’n 40 miljoen bezoekers per jaar. Vanaf Schiphol vertrekken er wekelijks vijf vluchten richting SFO.

Handig om te weten

Tip van Bart: Boek je reis naar San Francisco altijd via een website zoals Worldticketcenter.nl of Vliegtickets.nl. Zij zijn vaak goedkoper dan luchtvaartmaatschappijen of reisbureaus.

Tips voor goedkope vliegtickets

vanaf €480

Goedkope Vliegtickets

vanaf €430

Goede vliegtijden

vanaf €510

Volledige reis boeken

Transfer vanaf het vliegveld?

Wanneer je bent geland op de internationale luchthaven van San Francisco kan ik begrijpen dat je het liefst zo snel mogelijk je bagage naar het hotel wilt brengen. Daarom adviseer ik om altijd van te voren je transfer te regelen.

Taxi

Taxi’s rijden af en aan op de internationale luchthaven van San Francisco. De reistijd naar populaire locaties in het centrum van San Francisco is gemiddeld 30 minuten. Voor een taxirit van het vliegveld naar het centrum betaal je ongeveer $45-$60 (exclusief fooi).

SamTrans bussen

Verschillende SamTrans bussen (openbare bussen) rijden tussen het vliegveld en het centrum van San Francisco. De bushaltes zijn te vinden op de volgende locaties:

Terminal 2: Aankomst / Bagage Claimsniveau, centrum eiland grenzend aan binnenplaats 2.
Terminal 3: Aankomst / Bagage Claimsniveau, Curbside grenzend aan binnenplaats 4.
Internationale terminal: Niveau 1 bij binnenplaats A grenzend aan binnenplaats G.

Voor vervoer met een SamTrans bus betaal je $2 tot $5.

De plattegrond van de internationale luchthaven van San Francisco kan je gebruiken om de weg naar de terminals te vinden.

Bus delen

Op de Internationale Terminal staan diverse (kleine) bussen waarvan je gebruikt kunt maken. Je geeft een specifieke locatie op en de chauffeur rijdt hierheen. De reistijd is afhankelijk van het aantal passagiers, omdat daardoor vaak meerdere keren, op verschillende locaties, gestopt moet worden. Daarom moet rekening worden gehouden met een reistijd van 35 tot 90 minuten.

De kosten voor deze service bedragen $17.

BART (Bay Area Rapid Transit)

De BART gaat rechtstreeks vanaf het vliegveld naar het centrum van San Francisco. De trein rijdt drie tot vier keer in het uur. Wanneer je bij het centrum van San Francisco uitstapt betaal je hier ongeveer $8,95 voor. Je kunt de BART ook gebruiken voor een trip naar het centrum van bijvoorbeeld Oakland of Berkley.