Aquarium of the Bay

Heb je jezelf ooit afgevraagd wat er onder het wateroppervlak van de San Francisco baai leeft? In het Aquarium of the Bay waan je jezelf in deze onderwaterwereld. Loop door 90 meter aan kristalheldere tunnels gevuld met 20.000 waterdieren, waaronder het grootse roofdier van de baai: de Sevengil haai.

Wat is er te doen?

Wanneer je het Aquarium of the Bay binnenkomt begin je bij het Discover of the Bay gedeelte, hier worden verschillende ecosystemen getoond en de leefomgeving van acht verschillende diersoorten. De ‘Beauties of the Bay’, de meest kleurrijke waterdieren van de San Francisco Baai, zwemmen hier ook rond. Daarnaast kom je langs het ‘Bay Babies’ gedeelte waar verschillende pasgeboren waterdieren kunnen worden bekeken. De San Francisco Baai staat bekend om zijn vele kleine waterdieren.

In het Under the Bay gedeelte wordt een kijkje genomen hoe het dierenleven er onderwater uitziet. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen het leven dicht bij de kust (onder andere zeesterren, scholen ansjovis en grote zeesterren) en het dierenleven diep onder water (onder andere de steur, roggen en vijf verschillende haaisoorten).
Het is mogelijk om de verschillende diersoorten te voeren, het programma hiervan is op Aquariumofthebay.org te vinden.

De magie van de San Francisco Baai ligt in het Touch the Bay gedeelte binnen handbereik. Hier kunnen onder andere verschillende soorten haaien, steuren en zeesterren worden aangeraakt.

Welke diersoorten zijn er allemaal te vinden?

Het aquarium herbergt ruim 20.000 onderwaterdieren. De bekendste waterdieren heb ik er voor jullie uitgelicht: Octopussen, rivier otters, verschillende soorten haaien, verschillende kwallen, zeesterren, de steur en de California Sheephead. Dit is slechts een handvol van de vele waterdieren die in het Aquarium of the Bay leven.

Tip van Bart: het bestellen gaat op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het is dus zaak om ruim van te voren je kaartje(s) te bestellen. Het Aquarium of the Bay is voornamelijk in de zomermaanden vaak uitverkocht.

De hoofdpunten