Asian Art Museum

Het Asian Art Museum is de thuisbasis van een van de meest complete en beroemde collecties van Aziatische kunst ter wereld. Het museum beschikt over ruim 18.000 stukken kunst, waarvan slechts 2.500 stukken ook daadwerkelijk worden tentoongesteld. Bepaalde stukken die worden getoond zijn meer dan 6.000 jaar oud.

Het ontstaan van het museum

Het museum is ontstaan dankzij een donatie van de uit Chicago afkomstige miljonair ‘Avery Brundage’, hij was een groot verzamelaar van Aziatische kunst. In 1958 is The Society For Asian Art. opgericht, deze organisatie is speciaal opgericht om de verkregen collectie van Avery Brundage te beheren. Toen de miljonair kwam te overlijden heeft hij zijn volledige collectie aan het museum geschonken, het gaat hier om maar liefst 7.700 Aziatische kunstobjecten.
Het museum werd in 1966 opgericht als onderdeel van het M. H. Young Memorial Museum in het Golden Gate Park.  Doordat de Aziatische kunstcollectie te groot werd is het Asian Art Museum vanaf 2003 gevestigd in de voormalige stadsbibliotheek van San Francisco.

Tip van Bart: het is mogelijk om het museum te bezoeken zonder te betalen wanneer je alleen wat wilt eten of drinken. Het restaurant is een mooie locatie om rustig te zitten en relaxen in het midden van de stad. Daarnaast staat de kwaliteit van het eten ook goed bekend in San Francisco.

Educatieve programma’s voor alle leeftijden

Het museum probeert om voor alle leeftijdsgroepen een educatief programma te maken, hier kan gedacht worden aan: gratis galerij tours, live optredens en kunstdemonstraties, verhalen over Aziatische kunst voor kinderen, uitleg over hoe de actuele kunstactiviteiten er voor staan en er worden verschillende lezingen gegeven.

Algemene informatie

Het museum is geopend van dinsdag tot zondag (van 10:00 tot 17:00), op donderdag – en vrijdagavond is het geopend tot 21:00.
De prijzen zijn als volgt opgebouwd:

Afbeelding gebruikt met toestemming van Asian Art Museum