Baker Beach

Dit populaire strand biedt het beste uitzicht vanaf de oceaan op de Golden Gate Bridge en de Marin Headlands. Door de grote golven en sterke stroming is het water niet geschikt om te zwemmen, maar het is een prachtige plek om te zonnen en picknicken. Wanneer je geluk hebt en vroeg in de ochtend naar het strand gaat kunnen ook nog bruinvissen en zeeleeuwen worden gespot. Verder kan gewandeld worden op de klif die langs het strand loopt.

Wat is er allemaal te doen?

Gevaarlijke wateromstandigheden, geen badmeester en slechte waterkwaliteit maken Baker Beach het meest geschikt voor strandwandelingen, zonnen, picknicken en spelletjes.

Houd er rekening mee dat de noordzijde van het strand een “kleding optioneel” gedeelte is en dit vaak wordt gebruikt door mensen die naakt zonnen.

De meeste mensen gaan naar Baker Beach om gewoon een wandeling te maken en van het uitzicht te genieten, verder zijn er hier ook veel vissers actief.

Met name rond zonsondergang trekt Baker Beach ook heel veel fotografen die een mooi plaatje van de Golden Gate Bridge hopen te schieten.

Hoe kom je der?

Veel van de online navigatietools (Apple Maps, Google Maps etc.) geven een verkeerd adres weer wanneer je Baker Beach invult, namelijk: 1504 Pershing Drive. Wanneer jouw navigatie dit ook aangeeft weet je dat je verkeerd zit, dit ligt namelijk een aantal straten verderop.

Tip van Bart: Voer het volgende adres in om het strand te bezoeken: Bowley St óf Gibson Rd, San Francisco, CA 94129.

Baker Beach ligt net onder het Presidio, aan de oceaanzijde van de Golden Gate Bridge. Op drukke dragen raad ik aan om te parkeren bij Bowley (dit is gemakkelijk te bereiken via Lincoln Avenue), hier heb je dan de meeste kans op een plekje. Op rustige dagen kan geparkeerd worden bij Gibson, dit is net iets dichter bij het strand.