Contemporary Jewish Museum

Het Contemporary Jewish Museum heeft als missie om de verschillende kanten van de joodse cultuur, kunst en de geschiedenis relevant te maken voor het publiek van de eenentwintigste eeuw. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende tentoonstellingen en educatieve programma’s.

Wat is er te doen?

Door samenwerkingsverbanden met verschillende andere museums en instellingen heeft het museum een zeer divers aanbod. Door de samenwerkingen heeft het museum voortdurend verschillende soorten cultuur en kunst in huis.

In het museum heb je de mogelijkheid om: rondleidingen te volgen, lessen en workshops uit te voeren, filmscènes te bekijken, lezingen en galerie besprekingen aan te horen, optredens, speciale familietochten worden georganiseerd en een grote diversiteit aan kunstwerken wordt tentoongesteld.

Geschiedenis

Het hedendaagse joodse museum werd opgericht in 1984 en is al ruim twee decennia in een galerijruimte in de buurt van San Francisco’s waterkant gehuisvest. In 1989 startte het museum een ​​planningsproces om de groeiende behoefte van haar programma’s aan te pakken. Het resultaat was de beslissing om een ​​ruimere en centraal gelegen faciliteit te creëren met verhoogde tentoonstellingen, en meer programma’s, waaronder live muziek, theater, dans, literaire gebeurtenissen en film. In juni 2008 opende het museum een ​​nieuwe 63.000 vierkante meter faciliteit in het centrum van San Francisco.

Sinds de opening is het een iconisch gebouw geworden in het stadsbeeld van San Francisco: het fascineert elke dag voorbijgangers en is een populair punt van bestemming voor zowel bewoners als toeristen.