Ghirardelli Square

Ghirardelli Square in San Francisco ligt aan de westkant van Fisherman’s Wharf. Het is een populaire attractie voor degenen die graag eten en winkelen. Op het plein zijn ook verschillende terrassen waar je aangenaam kunt zitten.

Wat is er te doen?

Er zijn verschillende kleine winkeltjes op het plein waar onder andere souvenirtjes gekocht kunnen worden.

Wanneer je behoefte hebt om even te rusten na het wandelen en shoppen zijn er mogelijkheden genoeg om dit te doen. Bij verschillende cafés en restaurants kan wat gegeten en/of gedronken worden.

Op het plein zijn ook twee wijnproef baren gevestigd, ik persoonlijk vond dit een erg speciale ervaring.

Tip van Bart: Wanneer je meer te weten wilt komen over de historie van het plein dan moet je zeker gebruik maken van de gratis tour die wordt aangeboden (start iedere maandag en vrijdag om 11 uur).

De geschiedenis van het Ghirardelli Chocolate plein

Tot de jaren ’60 deden de gebouwen rondom het Ghiradelli plein dienst als het hoofdkwartier van de Ghirardelli Chocolate company. In 1967 werd de fabriek verplaatst naar een andere locatie en werden de gebouwen opgekocht door Matson Roth. Hij maakte er een plein van vol met winkels en restaurants, maar zorgde er wel voor dat de oorsprong van het plein niet verloren ging. Hierdoor werd het een van de bekendere pleinen van San Francisco.

Bereikbaarheid

De gemakkelijkste en goedkoopste manier om Ghirardelli Square te bereiken, vanaf het centrum van San Francisco of Union Square, is met het openbaar vervoer. Pak buslijn 30 en stap uit bij North Point en Larking Streets, deze rit duurt ongeveer 20 minuten. Wanneer je bent uitgestapt zie je het Girardelli Square bord vanzelf verschijnen en weet je waar je naartoe moet lopen.

Een andere optie is om een taxi vanaf Union Square te nemen. Dit kost ongeveer $10 tot $15 dollar en duurt slechts 10 minuten. Wanneer je het vergelijkt met de bus is dit een snellere en aangenamere manier, maar je bent hier wel meer geld aan kwijt.

Wanneer je in de buurt van Fisherman’s Wharf bent is Ghirardelli Square lopend makkelijk bereikbaar.