Lands End

Lands End is een mooie plek voor een wandeling of fietstocht (niet mogelijk in heel het gebied) in een rustige omgeving. Veel van de mensen die een bezoek brengen aan San Francisco weten niet wat voor mooie locatie Lands End is, daardoor is het hier veel rustiger dan bij andere parken.

Beste tijd voor een bezoek?

Naar mijn mening zijn zonnige dagen de beste tijd om bij Lands End te wandelen of fietsen, want de uitzichten zijn dan zo veel beter. De meeste mensen komen hier in de weekenden, vooral als het warm en zonnig is.

Wanneer je niet moet gaan: na een zware regenbui. Het pad is dan vaak modderig en het staat vol met plassen.

Tip van Bart: Begin je bezoek aan Lands End met een bezoek aan het bezoekerscentrum. Leer meer over de natuurlijke en culturele geschiedenis van het gebied.

Hoe kom je der?

Met de auto
Om naar het westelijke gedeelte te gaan (Western End), ga je richting 48th Avenue en dan naar Clement Street/Point Lobos Ave. En dan is de ingang net boven de heuvel van het Cliff House.

Voor het oostelijke gedeelte (Eastern End), ga je richting 32nd Avenue en El Camino del Mar, je komt dan vanzelf bij de ingang van Lands End uit. Omdat parkeren lastig is in dit gebied zou ik altijd via de westelijke kant van Lands End gaan (via het Cliff House).

Met de bus
Neem bus #38-Geary helemaal naar de oceaan, stap uit bij de halte op 48th Avenue. Loop dan in noordelijke richting naar het park, dan kom je vanzelf bij de parkeerplaats van Lands End terecht.

Wanneer je vanaf het centrum van San Francisco of vanaf Union Square richting Lands End wil dan moet je ook bus #38-Geary hebben.