Palace of Fine Arts

Het Palace of Fine Arts is een herinnering aan het verleden van San Francisco, een symbool van de creatieve geest van de stad. Het enige overgebleven bouwwerk van de Panama-Pacific International Exposition, een historische World Fair-stijl gebeurtenis die San Francisco weer op de kaart zette als een belangrijke stad na de verwoestende aardbeving die plaatsvond in 1906. Een absolute must-see voor iedereen die San Francisco bezoekt.

Unieke stijl

Het paleis is gelegen in een klein parkje met een meertje waar verschillende vissen, vogels en schildpadden verblijven. In het park zijn ook verschillende plekken aanwezig waar gepicknickt kan worden.

De Griekse stijl en de ronde vormgeving maakt het een van de meest unieke gebouwen van de noordelijke skyline van San Francisco. Ten tijde van mijn bezoek gebruikte verschillende echtparen de locatie om trouwfoto’s te maken. Dit geef wel aan hoe uniek de locatie is.

Wat is er in de buurt te doen?

Nadat je klaar bent met het bezichtigen van het paleis, verschillende foto’s en misschien nog een kleine picknick zijn er verschillende opties. Vanaf het Palace of Fine Arts is het een korte wandeling naar Chestnut Street en Union Street, twee straten met verschillende winkels, restaurants en cafés. Wanneer je richting het westen loopt ga je richting het Presido: een nationaal park waar verschillende museums, restaurants en ontspanningsmogelijkheden aanwezig zijn. Loop je naar het oosten dan heb je een mooi uitzicht op Alcatraz en de Golden Gate Bridge.

Hoe kom je bij het Palace of Fine Arts?

Het paleis bevindt zich in Baker Street, aan de oostkant van het Presidio. Het is twee en een halve kilometer ten westen van Fisherman’s Wharf en drie kilometer ten noordwesten van Union Square. Wanneer je met de bus het park wilt bereiken kan dit via de buslijnen: 22,28,30,41,43 of 45. Het is geopend van 06:00 tot 21:00.