Stadhuis

Het Stadhuis van San Francisco is geopend in 1915. Het verving het oude stadhuisgebouw dat werd vernietigd door de aardbeving van 1906. Dit sierlijke gebouw ligt in het stadscentrum van de stad. Aangezien het een openbaar gebouw is, is iedereen welkom en kan het gratis worden bezocht.

Bezoek het Stadhuis

De City Hall in San Francisco heeft bezoekers veel te bieden. Je kunt hier dan ook gemakkelijk een aantal uur vertoeven.

Je kunt zelfstandig het gebouw binnengaan en rondlopen. Het is geopend van maandag tot en met vrijdag (openingstijden: 08:00-20:00).

Rondleidingen met gids

Wil je meer te weten komen over het Stadhuis dan heb je ook de mogelijkheid om verschillende rondleidingen te nemen.

City Hall Tours: Op alle dagen dat het museum open is biedt de San Francisco Art Commision drie gratis tours aan van 45 minuten. De eerste tour start om 10:00, de tweede om 12:00 en de derde om 14:00. De tours starten bij de Docent Tour Kiosk op de begane grond. Hier hoef je vooraf niet voor te reserveren.

Public Library Tours: De openbare bibliotheek van San Francisco biedt gratis rondleidingen aan waarin ook het stadhuis wordt betrokken. Deze rondleidingen beginnen bij de trappen van de openbare bibliotheek en dekken zowel het stadcentrum als het stadhuis. De rondleidingen worden gehouden op dinsdag en donderdag en beginnen om 11 uur. Je bent ongeveer 1,5 uur kwijt aan de rondleiding.

SF Movie Tour: Het Stadhuis is in veel films vertegenwoordigd, onder andere: Milk, Indiana Jones; Raiders of the Lost Ark en A View to a Kill. Vanwege het belang in de lokale filmindustrie stopt deze tour bij de City Hall. Je hebt dan ongeveer 20 minuten de tijd om het Stadhuis aan de binnenkant te bekijken.

Hoe kom je er?

Vanaf Union Square: De makkelijkste manier is om de ondergrondse Muni treinen te nemen. Stap dan uit bij de halte van het Civic Center station. Na het verlaten van het station is het Stadhuis twee straten verderop.  Dit duurt minder dan 10 minuten en kost 2 dollar per persoon per reis.

Vanaf Fisherman’s Wharf: Je neemt de bus vanaf Fisherman’s Wharf. De 47-Caltrain bus stopt langs North Point Street, wanneer je hier opstapt moet je uitstappen bij Van Ness en McAllister. Als je hier uit de bus stapt zie je de City Hall aan de overkant van de straat. Dit duurt ongeveer 25 minuten en kost 2 dollar per persoon per reis.

Hop On / Hop Off Bus:  Wanneer je van deze bus gebruik gaat maken is er ook een stop in de buurt van het Civic Center.