Twin Peaks

Wanneer je een bezoek brengt aan de Twin Peaks is een grandioos uitzicht gegarandeerd. Klim naar de top (hoogte van 280 meter) van één van de twee heuvels en je hebt een 360 graden uitzicht over San Francisco. Het is een van de weinige plekken waar je een uitzicht hebt over de gehele stad.

Uitzicht

Doordat de twee heuvels bijna 300 meter boven de stad uitsteken, is het begrijpelijk dat dit een mooi uitzicht oplevert. Vanuit het kijkgebied naast de parkeerplaats kun je veel van San Francisco’s bezienswaardigheden zien: de Golden Gate Bridge, Bay Bridge, Alcatraz, Transamerica Building, wolkenkrabbers in de binnenstad en Market Street. Maar het mooiste uitzicht is toch echt op de top van de heuvel te vinden.

Hoe ik kom op Twin Peaks?

Twin Peaks is makkelijk te bereiken wanneer je in het bezit van een auto bent. Volg Market Street west (weg vanaf het centrum) helemaal naar de top van de heuvel (waar de naam verandert naar Portola Drive), dan sla je rechtsaf op Twin Peaks Boulevard. Een korte, kronkelende weg brengt je naar de gratis parkeerplaats aan de bovenkant. Mijn ervaring leert dat er altijd wel plek is, mocht er onverhoopt toch geen plek zijn hoef je nooit lang te wachten.

Wanneer je met het openbaar vervoer naar de top gaat kan je het beste bus 48 of 52 pakken. Maar wees voorbereid, vanaf de dichtstbijzijnde bushalte is het nog een flink stuk lopen naar de top.

Mocht je geen zin hebben om helemaal bezweet aan te komen is de taxi een goed alternatief. Voor een taxirit vanaf het centrum naar de Twin Peaks betaal je rond de $20-$25.

Nog een andere optie is om met een city tour te gaan waarvan de Twin Peaks onderdeel zijn. Bekijk hier welke tours de Twin Peak allemaal aanbieden.

Tip van Bart: Tijdens mijn bezoek aan San Francisco kreeg ik een tip van een bevriende inwoner. In de buurt van Twin Peaks is nog een heuvel, genaamd Tank Hill. Ook hier heb je een prachtig uitzicht, maar er zijn bijna geen toeristen. Zelfs veel locals zijn er niet geweest.

Algemene tips