The Walt Disney Family Museum

Ontdek het verhaal van Walt Disney in het Walt Disney Family Museum. De meneer die het maken van animaties tot een kunst heeft verheven, met verschillende klassiekers Ā waaronder Mickey en Minnie Mouse, Bambi, Donald Duck Goofy en Pluto verwierf Walt wereldwijd bekendheid.

Wat krijg je te zien?

Je krijgt een inkijk in de verschillende hoofdstukken in het leven van Walt Disney. De verschillende successen van zijn ondernemingen worden hier uitgelicht.

Een hoogtepunt van het museum is de originele multiplane camera die destijds werd gebruikt door Walt. De speciale effecten die met de camera gemaakt kunnen worden waren voor die tijd enorm revolutionair.

Je ziet Lilly Belle, de schaalmodel locomotief die Walt heeft geholpen om te bouwen en te installeren op een baan rond zijn huis. Een schaalmodel van de fantasie van hoe Walt het themapark Disneyland voor zich zag is ook te zien.

Tijdens een bezoek aan het museum krijg je een inkijk in de ontwikkeling van de verschillende Disney figuren aan de hand van originele tekeningen, ontwerpen en prachtige schilderijen.

Naast een introductiefilm over de Disney-familie, worden de verschillende Disney-klassiekers in de bioscoop van het museum getoond.

Algemene informatie

Prijs

Tip van Bart: Op 5 december (de verjaardag van Walt Disney) is er gratis toegang tot het museum.

Wanneer je ook verschillende films wilt gaan bekijken moet $5 extra worden betaald.

Openingstijden
Het museum is elke dag (behalve dinsdag) geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
Gesloten op de volgende feestdagen: 1 januari, Thanksgiving Day en 25 december.