Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is een van de langste bruggen van Amerika. Met een lengte van 2,7 kilometer is het de eyecatcher van San Francisco. De bouw is begonnen in 1933 en in april 1937 werd de brug opgeleverd. De totale kosten voor het aanleggen van de brug bedroegen 35 miljoen.

Wanneer iemand vroeger de baai tussen San Francisco en Marin Country wilde overstreken moest dit per veerboot.  De oversteek met deze veerboot nam 20 minuten in beslag. Voordat de brug er was dachten veel experts dat het niet mogelijk was om een brug aan te leggen. Vanwege de sterke stroming en een diepte van 102 meter.  Joseph Strauss heeft toen een hangbrug constructie verzonnen waardoor het wel mogelijk was.
Nu rijden dagelijks 120.000 auto’s over de brug.

Waar heb je het mooiste uitzicht op de brug?

De Golden Gate Bridge is een spectaculaire verschijning die vanaf veel plekken in en rondom San Francisco zichtbaar is, maar waar heb je nou het mooiste uitzicht op de brug?

 

South Vista Point
Gelegen aan de plaats waar de brug in San Francisco uitkomt. Onder veel toeristen is deze plek erg populair.

North Vista Point
Gelegen aan de plaats waar de brug in Marin County uitkomt.

Land’s End
Je hebt vanaf hier een prachtig panoramisch uitzicht over de hele lengte van de brug.

Conzelman Road
Vanaf een inham vlakbij de brug, aan de kant van Marin County.

Tip van Bart: ik adviseer om de brug zowel ’s ochtend als ’s avonds te bezoeken. In de ochtend is de brug vaak gehuld in mist wat erg mooie beelden oplevert. Ook ’s avonds is het zeker de moeite waard om de brug te bezichtigen omdat de opvallende belichting doet voorkomen of de brug in de lucht opgaat.

De Golden Gate Bridge bezoeken?

Tijdens je verblijf in San Francisco mag een bezoek aan de Golden Gate Bridge niet ontbreken. Het is verstandig om de brug te bezoeken met het openbaar vervoer, een ‘Hop-on Hop-off bus’ of met de taxi. Vanwege de beperkte parkeerruimte wordt een bezoek aan de brug met eigen auto afgeraden.

Eenmaal aangekomen is het, het leukst om een wandeling of fietstocht over de brug te maken. Ik raad je aan om de wandeling van de noordkant naar de zuidkant te maken, omdat je dan (meestal) wind mee hebt en bergafwaarts loopt. Verschillende bedrijven organiseren fietstochten, zoals BayCityBike.com en BlazingSaddles.com. Doordat voetgangers en fietsers hetzelfde pad delen kan het soms erg druk zijn. Het is dus belangrijk dat je goed op blijft letten.

Verder is het mogelijk  om met een boot door de baai van de Golden Gate Bridge te varen, dit is een trip die enkele uren duurt. Doordat je voortdurend in beweging bent krijg je de brug van allerlei verschillende kanten te zien. Voor toeristen die het leuk vinden om foto’s te maken is een bezoek per boot een absolute aanrader.