Pier 39

Van een geweldig uitzicht en een steiger vol met zeeleeuwen tot een overvloed aan restaurants en verschillende attracties. Daarnaast zijn er zo’n 110 verschillende winkels, je kunt hier onder andere denken aan souvenirwinkels, kledingwinkels en zelfs een juwelier. Kortom; voor ieder wat wils. Een bezoek aan PIER 39 is een dag vullend programma!

Wat is PIER 39?

Een winkelgebied vol met toeristische attracties op een pier in San Francisco. Hier zijn verschillende restaurants, winkels, een speelhal, een informatiecentrum van het Marine Mammal Center, het bekende Aquarium of the Bay, straatmuzikanten en een draaimolen met twee verdiepingen gevestigd. Daarnaast is de pier bekend om zijn kolonie Californische zeeleeuwen, de kolonie overwintert hier en trekt tijdens het paarseizoen richting het zuiden (een klein aantal blijft hier het hele jaar).

Tip van Bart: mocht je meer willen weten over de kolonie zeeleeuwen die jaarlijks terugkeert naar de pier, dan is een bezoek aan het Marine Mammal Center een must.

De zeeleeuwen zijn gevestigd aan het einde van de pier, op het platform genaamd K-Dock. Op het hoogtepunt zitten er ongeveer 1500 zeeleeuwen op de verschillende pontons. Toen de zeeleeuwen voor het eerst kwamen probeerde de plaatselijke vissers ze weg te jagen, dit was echter tevergeefs. Achteraf gezien is het maar goed ook, op dit moment is het de grootste publiekstrekker van PIER 39.

Movie night

Op de laatste vrijdag van de maand, wordt een filmavond gehouden op PIER 39. Breng een deken mee en haal wat lekkers bij een van de vele eetgelegenheden voordat je gaat zitten. Het kijken van een film in de buitenlucht is een aparte ervaring, ik vond het dan ook leuk om meegemaakt te hebben. Welke film wordt getoond kan je op de website van Pier 39 bekijken.