Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf is een van de grootste bezienswaardigheden van San Francisco. Je waant jezelf in een echte vissers stad wanneer je door Fisherman’s Warf loopt dankzij de vissersvloot, zeeleeuwen en uiteraard de vele specialistische visrestaurants/kraampjes. Verder beschikt de oude zeeliedenbuurt over souvenirwinkels en verschillen toeristische trekpleisters zoals Pier 39, Aquarium of the Bay, USS Pampaniot en Ghirardelli Square. Daarnaast is de buurt het vertrekpunt voor tochten naar onder andere Alcatraz en Angel Island.

Verschillende activiteiten

Het kwam net al even ter sprake, maar Fisherman’s Wharf is dé plek voor een leuke activiteit. Wat is er zoal te doen?

Madame Tussauds
Het wereldberoemde Madame Tussauds is nu ook geopend in San Francisco. Kom dichter bij de grootste sterren dan je ooit bent geweest.

7D Experience
Een 3D attractie waar je vanuit je stoel moet proberen om verschillende doelen op een scherm te raken. Iedere bezoeker krijgt een score op basis van hoe veel doelen ze hebben geraakt. Ik persoonlijk vond het een leuke activiteit en zeer geschikt voor gezinnen die zich even willen uitleven.

Aquarium of the Bay
Heb je jezelf ooit afgevraagd wat er onder het wateroppervlak van de San Francisco baai leeft? In het Aquarium of the Bay waan je jezelf in deze onderwaterwereld.

Hornblower Classic Cable Cars
Maak verschillende tochten door San Francisco met de klassieke Cable Cars. Fisherman’s Wharf is het vertrekpunt van een groot aantal van deze tochten.

National Liberty Ship Memorial
Het schip is zeven dagen per week geopend voor verschillende zeevaarttochten. De SS Jeremiah O’Brien is een van de twee overgebleven, volledig functionerende Liberty-schepen van de 2.710 gebouwde schepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

PIER 39
Een van de populairste attracties van Fisherman’s Wharf, je kunt hier terecht om lekker te eten, verschillende winkels te bezoeken en om de beroemde kolonie Californische zeeleeuwen te bekijken.

San Francisco Maritime National Historical Park
Het park bevat een bezoekerscentrum, historische schepen, een maritiem museum en een bibliotheek.  In het park kom je meer te weten over de kleurrijke maritieme geschiedenis van San Francisco.

De Red and White fleet
Verschillende boottochten vertrekken vanaf Fisherman’s Wharf.

Tip van Bart: voor veel van de bovenstaande activiteiten is het mogelijk om vooraf een kaartje te bestellen, wanneer dit wordt gedaan ontvang je al snel 10 tot 20 procent korting.